23948sdkhjf

Tidsfördriv med miljöinsats

Många barn och vuxna måste nu hålla sig hemma för att undvika smittspridning av det nya coronaviruset och det kan ibland vara en utmaning att hitta sätt att underhålla sina barn. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, kommer med förslag på tidsfördriv så här i Corona-tider när barnen måste stanna hemma från skolan eller dagis.

– Många barn och vuxna måste nu hålla sig hemma för att undvika smittspridning av det nya coronaviruset och det kan ibland vara en utmaning att hitta sätt att underhålla sina barn, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef, FTI

– Vi tipsar därför om roliga och annorlunda återvinningsuppdrag att fylla vardagen med för hela familjen. Samtidigt som man gör en viktig insats för miljön. Eller vad sägs om återvinningssafari, återvinningstävling eller återvinningspyssel för hela familjen?

FTI:s tips på enkla och lärorika lekar som både engagerar barnen och gör nytta för miljön:

1. Återvinningssafari hemma

Ge barnen i uppdrag att se om de hittar saker i hemmet som ska till återvinningen. Låt dem leta i badrummet efter tomma schampo- och tvålflaskor, hålla koll på brevlådan eller samla ihop och återvinna överblivna förpackningar från matlagningen. Dela ut roliga återvinningsuppdrag som får barnen att lära sig mer genom lek och skoj.

2. Återvinningstävling utomhus

Ge er ut i naturen på återvinningstävling. Ge barnen i uppdrag att till exempel försöka hitta och samla in lika många kapsyler som de är gamla eller stapla papper, kartonger och tidningar till torn som är lika höga som de själva är långa. Eller ta med en påse varje dag och samla in allt skräp ni hittar, spara påsarna under en vecka, vilken dag blev det mest och av vilket material? Återvinn sedan materialet tillsammans vid närmaste återvinningsstation.

3. Återvinningspyssel för hela familjen

Gör barnen mer engagerade i återvinning med hjälp av kreativt pyssel. Sätt igång en pysselverkstad hemma och gör kreativa och roliga prylar av återvinningsbart material tillsammans. Glöm inte att sortera och återvinna det material som blir över från pysselstunden.

Tidigare studier från FTI visar att 39 procent av de svenska hushållen med barn upplever att barnen inte är delaktiga i återvinningen hemma. För att öka engagemanget bland barn har FTI tagit fram ett kostnadsfritt pedagogiskt material till förskolor och familjer, Materialvärlden. För mer inspiration och information: www.materialvärlden.se

Är du är osäker på hur du återvinner dina förpackningar, kan du hitta information i FTI:s sorteringsguide.

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094