23948sdkhjf

Björkåfrihet varslar 20 tjänster

Vikande försäljning i secondhand-butiker tvingar organisationen till varsel vid sorteringsanläggning.

Ideella secondhand- och solidaritetsorganisationen Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, lägger varsel på 20 fastanställda vid sin sorteringsanläggning i Göteborg. De anställda arbetar med insamling, sortering och prismärkning av secondhand-varor. 

Skälet är den ekonomiska situation som följer på vikande försäljning i föreningens secondhand-butiker.

Björkåfrihet gick tidigare i april tidigare ut med att man befinner sig i en svår ekonomisk situation, och att det får allvarliga konsekvenser både för bistånd och för miljön, då föreningen normalt tillvaratar över 5000 ton begagnat material varje år. Då försökte man parera krisen genom att korttidspermittera föreningens 200 anställda.

Verksamheten har nyligen flyttat till en ny anläggning på Hisingen i Göteborg där ambitionenvar  att det skulle bli Sveriges modernaste och största sorteringsanläggning för secondhand-produkter.

– Som det ser ut nu kommer det att dröja innan vi kan skryta om det. Precis som många andra kan vi bara instämma i att även om regeringens olika paket har en positiv effekt, så är krisen större än vad dessa stöd klarar av att bemöta, säger Björkåfrihets styrelseordförande Mikela Lundahl Hero i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125