23948sdkhjf

Skapar möbler av återvunna strumpbyxor

Lanserar bordskollektion i samarbete med möbeldesigner inom ramen för återvinningsprogram.

Strumpleverantören Swedish Stockings lanserar  första egna produkten tillverkad av återvunna strumpbyxor från kunderna; en bordskollektion framtagen i samarbete med möbeldesignern Gustaf Westman.

Sedan strumpföretaget presenterade sitt återvinningsprogram  Innovations by Swedish Stockings för strumpbyxor tidigare i år, i syfte att  uppmuntra privatpersoner och återförsäljare att skicka in sina gamla strumpbyxor till lagret i Köping, har uppskattningsvis 1 00 par strumpbyxor i månaden samlats in. Och siffran stiger enligt modeföretaget snabbt.

Initialt användes de insamlade materialet som en komponent i tillverkandet av glasfibertankar. Återvinningsprocessen innebar att strumpbyxorna maldes ned, blandas med återvunnet glasfiber och användes som utfyllnadsmaterial i tankarna, detta för att minimera produktionen av ny plast.

I nya bordskollektionen ingår fem bord; från mindre sidovariant till större matbord.

- Varje år produceras två miljarder strumpbyxor, som används ett fåtal gånger innan de hamnar i soporna. Strumpbyxor är en petroleumprodukt och är inte nedbrytbara, annat än till mindre mikroplaster. Vi uppmuntrar alla våra kunder. Det är är vårt sätt att visa att vi tar ansvar för de produkter vi skapar. Vi hoppas inspirera, utmana och förändra branschen till det bättre, säger Linn Frisinger, vd och grundare av Swedish Stockings i en kommentar.

Borden som släpps i liten skala finns tillgänglia i den egna webbutiken och i utvalda butiker. 

Genom lanseringen av borden hoppas företaget att influera fler att se över sin produktionsprocess och ta ett helhetsansvar för sina produkter, från vagga till grav, och visa att det går att förvandla ett problem till en proaktiv, innovativ lösning. 

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062