23948sdkhjf

Kör biogasbilar åt Svenska retursystem

Ett steg på väg mot målet om fossilfria transporter om fem år.

Två av DHLs lastbilar kör nu sträckan Mälardalen – Helsingborg åt Svenska retursystem, tankade med flytande biogas. Satsningen ingår i Svenska retursystems mål om hundra procent fossilfria inrikestransporter år 2025.

– Vi hjälper livsmedelsbranschen att effektivisera och minska klimatbelastningen från sina varuflöden. Genom biogasbilarna tar vi ett litet men viktigt steg mot vårt mål, säger Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska retursystem.

Genom satsningen på biogas räknar Svenska retursystem med att minska utsläppen av klimatgaser med 156 ton per år, vilket motsvarar 2,5 procent av bolagets alla inrikestransporter.

DHL kör merparten av Svenska retursystems transporter och planerar att investera i fler tunga biogasfordon den närmaste treårsperioden.

–Vi är glada över att Svenska retursystem vill göra den här satsningen på biogas tillsammans med oss. Vi kommer att fortsätta våra investeringar i tunga biogasbilar och räknar med att det bidrar till att halvera våra utsläpp till 2025, säger Maria Nilsson Öhman, hållbarhetschef på DHL freight Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109