23948sdkhjf

Grovsopor på återvinningsstationer ökande problem

FTI upplever just nu en stor utmaning kopplat till dumpning av grovsopor vid sina återvinningsstationer.

Problemet är inte nytt men man ser att det har ökat under de senaste veckorna, något som kan ha en koppling till att många spenderar mer tid hemma och kanske passar på att rensa ut lite extra just nu. Under de senaste veckorna har FTI fått rapporter från återvinningscentraler runt om i landet om ovanligt många besökare och köbildning. Man har också sett att mängden dumpade grovsopor vid återvinningsstationer på flera platser ökat enormt.

- I Jokkmokk ser vi att många inte verkar känna till att det enbart är hushållens förpackningar och tidningar som ska lämnas på återvinningsstationerna, allt annat ska lämnas på kommunens bemannade återvinningscentral. Under de senaste veckorna har vi sett markant ökad nedskräpning på stationerna, främst i Jokkmokk, säger Cecilia Möller, regionchef på FTI.

När grovsopor dumpas på det här sättet så blir det snabbt stora mängder, och inte sällan handlar det om tunga objekt som möbler, säckar med gips och kakel, byggavfall och annat. För att åtgärda det räcker det inte en vanlig städbil, utan FTI behöver skicka en extra bil med kran och skopa för att få med allt.

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25