23948sdkhjf

Ny hållbarhetschef vid Arla

Arla Sverige har utsett ny hållbarhetschef. Victoria Olsson, tidigare Burgoyne, hämtas från SJ när hon den 1 oktober tillträder sin nya tjänst. 

Victoria Olsson har över 16 års erfarenhet av hållbarhetsfrågor nationellt såväl som internationellt. På SJ AB har hon arbetat som hållbarhetsansvarig och drivit det statliga bolagets förbättringsarbete kopplat till miljö och hållbarhet. Dessförinnan arbetade hon som supply chain environmental specialis på Tetra Pak. Även Ikea finns på cv:et.

– Som ett bondeägt kooperativ påverkar Arla människor och djur över hela världen och jag ser verkligen fram emot att driva och bidra till att Arla blir en ledande samhällsaktör inom hållbarhet och miljö, säger tillträdande hållbarhetschef, Victoria Olsson.

Hon tillträder sin nya tjänst som hållbarhetschef den 1 oktober och kommer att rapportera direkt till Arla Sveriges vd Patrik Hansson.

– Med sin breda kunskap och erfarenhet kommer Victoria hjälpa oss att uppnå våra ambitiösa målsättningar inom hållbarhet som bland annat innebär att minska på koldioxidutsläppen med 30 procent till 2030 och uppnå netto-noll CO2-utsläpp till 2045 för Sverige, säger Patrik Hansson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079