23948sdkhjf

Returemballagetillverkare storsatsar

Schoeller Allibert har beslutat om ett omfattande investeringsprogram på sin Winsford, Cheshire-anläggning. Satsningen på flera miljoner pund är en del av en 5-års plan för fabriken för att utveckla enhetens tekniska kapacitet och flexibilitet. Med ett antal nya produktlanseringar runt hörnet ser man framför sig ett spännande decennium för verksamheten.

Schoeller Alliberts Graeme Robinson, Senior Region Director, North West Europe, säger
– Med den ökande e-handeln och de komplexa leveranskedjor inom detaljhandeln i Storbritannien idag är det uppenbart att våra kunder söker nya, innovativa och hållbara lösningar för att öka effektiviteten i sina lager- och logistikverksamheter.

– Denna investering i patenterad, helautomatisk formsprutningsteknik, i kombination med vårt marknadsledande NPD-program, säkerställer att vi producerar den senaste generationen förpackningslösningar för retursystem för våra kunder.

Schoeller Allibert som är marknadsledande i Europa inom tillverkning av plastbaserade returemballage har en stolt historia av att leverera första klassens returförpackningar för ett brett spektrum av sektorer, som fordon, kemikalier, läkemedel, detaljhandel och livsmedelsbearbetning. 
– Genom denna investering kan vi leverera ytterligare flexibel automatisering i anläggningen och stöder vårt åtagande att utforma och leverera nästa generation transiteringslösningar för att minska avfall och kostnader för våra kunder, samt öka deras hållbarhetsprestanda.

Jackie Johnson, Operations Director på Schoeller Allibert, tilllade: 
– Det fantastiska med denna investering är att vi frigör anställda från manuella roller, omskolar dem och utvecklar dem inom branschen. Vi strävar efter att utbilda vår personal med flera färdigheter. Du kan komma in som som operatör och så småningom bli en ingenjör med den strategi som vi tar för medarbetarutveckling.

– Automatiseringen är också en del av vårt absoluta fokus på konsistent kvalitet, innovationsarbete, förkortning av ledtider och strävan mot högsta kvalitet inom hälsa och säkerhet. Allt detta samtidigt som det erbjuder nya spännande möjligheter för våra anställda och kunder. Detta måste vara en win-win!, säger Jackie Johnson.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11