23948sdkhjf

Över 82 000 plockar skräp i helgen!

Imorgon är det Håll Sverige Rent-dagen och över 82 000 personer ska ge sig ut och göra något stort – plocka lite skräp.

Det är fyra gånger så många som deltog på Håll Sverige Rent-dagen 2019.

Läs också: Skräpigt tänkt, regeringen!

- Vilket otroligt engagemang vi ser i hela landet. Det här kommer bli en fantastisk lördag. Och det här visar också hur många som uppfattar nedskräpningen som något som faktiskt påverkar deras liv och som man vill göra något åt. Men tillsammans kan vi göra skillnad och stoppa nedskräpningen, säger Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, som förra året samlade 21 miljoner människor från 180 länder. Tidigare år har Håll Sverige Rent anordnat evenemang runt om i landet i samband med kampanjdagen, men på grund av coronapandemin ombeds folk att gå ut och plocka skräp själva, eller i mindre grupper och på säkert avstånd från varandra. Håll Sverige Rent-dagen anordnas i samarbete med tolv orter och lokala skräphjältar som ska arbeta för att lyfta allmänhetens intresse för nedskräpningsfrågan lokalt.

Orterna där Håll Sverige Rent har ett fördjupat samarbete är: Umeå, Karlstad, Malmö, Göteborg, Arvidsjaur, Örebro, Stockholm, Jönköping, Kalmar, Östersund, Ullared och Mora.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078