23948sdkhjf

Detta behöver du veta kring tyska producentansvar

De tyska reglerna kring producentansvar för elektronik, batterier och förpackningar skärps och det ställer krav på den som vill verka på den tyska marknaden.

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar 14 oktober ett webbinarium om vilka krav som gäller för återvinning av elektriska och elektroniska produkter (WEEE), batterier (BATT) samt förpackningar (PACK) i Tyskland.

De ökande kraven på återvinning inom EU medför att företag nu snabbare måste uppfylla Tysklands krav på registrering, rapportering och betalning av återvinningsavgifter. Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper svenska företag med producentansvar och korrekt märkning i Tyskland och i ett webbinarium den 14 oktober ger man en överblick över vad som gäller.

Bland annat belyser man förändringar i den tyska lagstiftningen för batteriinsamling, och man kommer även att förklara bakgrunden till att det i Tyskland skett, och kommer att ske, flera avgiftshöjningar för förpackningsåtervinning. Vidare kommer man att titta på fackbegrepp som Register, Duales System, Der Grüne Punkt, Bevollmächtigter, Marke, Produktgruppe, Garantie och Abmahnung för att hjälpa till att förstå de tyska regelverken.

Webbinariet riktar sig till svenska exportföretag som avsätter produkter och förpackningar på den tyska marknaden, genom såväl vanlig handel som e-handel och därmed berörs av lagstiftningen.

Talare är Norman Karsch och Johan Uhlin som båda arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU.

Mer info om webbinariet hittar du här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097