23948sdkhjf

Pappersbaserad Flow Wrap ersätter plast

BillerudKorsnäs lanserar Recyclable Flow Wrap och sätter ny förpackningsstandard för konfektyr.

BillerudKorsnäs lanserar, tillsammans med Syntegon Technology, Recyclable Flow Wrap, en återvinningsbar pappersbaserad flow wrap som möjliggör en övergång från konventionell plast till ett barriärbestruket papper vid paketering av konfektyr.

Flow wrap är en typ av flexibla förpackningar som används för många produkter inom sektorn för snabbrörliga konsumentvaror (FMCG) och idag är plastfilm standard för denna typ av förpackning.

BillerudKorsnäs Recyclable Flow Wrap är en innovativ förpackningslösning baserad på primärfibrer från välskötta skogar. Materialet uppvisar hög barriärprestanda och kan återvinnas som papper.

Produkten möjliggör övergång från konventionell plast till papper och uppfyller de medelhöga till höga barriärkrav för konfektyr- och bageriprodukter. BillerudKorsnäs har ansökt om patent för Recyclable Flow Wrap.

Recyclable Flow Wrap har verifierats av Syntegon Technology och testats i deras uppgraderingsmodul för horisontella maskintyper som benämns ”Paper-ON-form”.

– Vi är glada över att kunna lansera en pappersbaserad förpackningslösning för Flow Wrap applikationer. Produkten är återvinningsbar, och varumärkesägare behöver varken kompromissa med produktens hållbarhet eller produktiviteten jämfört med plastförpackningsalternativ, säger Peter Åström, projektledare för Recyclable Flow Wrap.

Syntegons uppgraderingssats ”Paper-ON-form” kan installeras på både befintliga och nya horisontella flow wrap maskiner från Syntegon Packaging Systems AG. Det har utvecklats i Syntegons eget utvecklingscenter i Beringen i Schweiz och består av en Flow wrap enhet och verktyg för kallförsegling. Uppgraderingsmodulen används redan på befintliga linjer hos internationella tillverkare för förpackning av chokladkakor.

– För att framtidssäkra flow wrap lösningar måste vi ta ett helhetsgrepp. Vår uppgraderingsmodul gör möjligt för kunderna att övergå till pappersförpackningar på deras befintliga Syntegon Packaging Systems horisontella flow wrap maskiner – genom att använda förpackningspapper med kallförsegling utan några hastighetsbegränsningar jämfört med nuvarande, säger Christoph Langohr, projektledare Sustainability Horizontal Packaging.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109