23948sdkhjf

Halverar andelen jungfrulig plast

Nyheter om plastförpackningar av återvunnen plast fortsätter att inkomma i strid ström till redaktionen. Henkel, ett ledande konsumentvaruföretag, är en föregångare på området, och nu har ytterligare ett av företagets varumärken gått över till en förpackning av återvunnen plast.

I samarbete med ledande leverantörer har man tagit fram en flaska av 50 % återvunnen plast för sitt varumärke Pro Nature toalettrengöring. Flaskan innehåller nu 50 % återvunnen polyeten (r-PE) från tidigare konsumentanvänd plast. Greiner Packaging är en av Henkels förpackningsleverantörer för denna produkt.

Såväl Henkel som Greiner Packaging har undertecknat det globala åtagandet New Plastics Economy som lanserades av den brittiska Ellen MacArthur Foundation. Detta initiativ syftar bland annat till att ersätta fossilbaserad nyplast med användning av återvunnen plast i förpackningar.

Henkel är som sagt en pionjär och förespråkare för plast i cirkulär användning. Förra året lanserades de svarta flaskorna för toalettrengöring under varumärket Bref som producerades av Greiner Packaging i ett återvinningsbart utförande.

Svarta plastförpackningsprodukter representerar normalt en utmaning för återvinningskedjan på grund av den svarta masterbatchen som används. Men i samarbetade med sin materialleverantör Ampacet tog Henkel fram en innovativ lösning för svarta plastförpackningar som gör dem helt återvinningsbara. Det nya förpackningsmaterialet använder ett alternativt, kolfritt svart färgämne. Tack vare det kan de svarta flaskorna nu identifieras och sorteras korrekt med optiska sensorer vid återvinningsanläggningar.

– Vi vill bidra till mer hållbara förpackningar, både när det gäller återvinningsbarhet och ökad användning av återvunnet material. Därför är vi stolta över att stödja våra partners som Henkel i genomförandet av deras innovativa och hållbara projekt längs varje steg. En verklig cirkulär ekonomi kan bara bli verklighet om alla arbetar tillsammans, betonar Michael Frick, Global Key Account Director på Greiner Packaging.

Abdullah Khan, som är ansvarig för Sustainable Packaging Laundry & Home Care på Henkel, är också nöjda med partnerskapet:

– Henkel och Greiner Packaging har redan implementerat ett antal innovativa förpackningskoncept tillsammans. Vår nya Pro Nature-flaska som innehåller 50 % återvunnet material är ett lysande exempel på Henkels aktiviteter för att nå vårt mål att minska fossilbaserad jungfrulig plast med 50 % till 2025.

Förpackningsfakta:
Material: HDPE, r-HDPE
Teknik: Formblåsning
Dekoration: Sleeve/hylsa

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079