23948sdkhjf

Quiz riktar ljuset på internationella elavfallsdagen

14 oktober var det E-waste Day, ett initiativ som syftar till att spara naturresurser och minska belastningen på miljön som elavfall skapar.

I utbildnings- och informationssyfte har TCO Development nu lanserat ett quiz om elavfall.

År 2019 genererades 53,6 miljoner ton elavfall över hela världen, en ökning med 21 procent på bara fem år. Elavfall är fortfarande världens snabbast växande avfallsström och mängden beräknas växa till 74 miljoner ton år 2030. Det mesta av elavfallet hanteras på ett inte säkert sätt vilket leder till föroreningar, hälsorisker och förlust av värdefulla ändliga naturresurser. De flesta länder i världen har problem att hantera de stora mängderna kasserade produkter på ett ansvarsfullt och resurseffektivt sätt. 2017 återvanns bara 17 procent av elavfallet globalt.  

E-waste day syftar till att öka medvetenheten om att elavfall finns för att uppmuntra till återvinning av elavfall över hela världen Årets tema är utbildning. Förra året stod mer än 112 organisationer från 48 länder bakom initiativet. I år förväntas initiativet bli ännu mer framgångsrikt.
 
I linje med årets tema, har TCO Development lanserat ett quiz om elavfall för att utbilda och informera om den snabbt växande avfallsströmmen. Målet med quizen är att uppmuntra konsumenter och inköpare av IT produkter att vidta åtgärder och ta ansvar för sitt elavfall.
 
- Det viktigaste som du kan göra för att minska elavfallet är att hålla dina IT-produkter i omlopp så länge som möjligt. Använd dem länge, se till att produkten återanvänds, repareras eller säljs vidare. Om inget av detta är möjligt, se till att produkten återvinns på ett ansvarsfullt sätt, säger Clare Hobby, Global Purchaser Engagement Director på TCO Development.
 
Vill du göra quizet? Du hittar det på den här länken.

Källa: TCO Development

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078