23948sdkhjf

Drar upp tempot i samarbete kring textilåtervinning

Renewcell och Beyond Retro fördjupar samarbetet kring textilåtervinning, som inleddes 2017, då secondhandkedjan med butiker i Storbritannien och Sverige och moderbolaget Bank & Vogue blir huvudleverantör av resttextilier till Renewcells nya återvinningsanläggning som ska byggas i Sundsvall.

Sedan tidigare har Beyond Retro levererat begagnade, men osäljbara jeans och andra bomullsplagg till Renewcells återvinningsanläggning i Kristinehamn.

Även i Sundsvall ska det textila bomullsmaterialet genom patenterad teknik omvandlas till nya råmaterialet Circulose. Secondhandekedjans moderbolag, Bank & Vogue, räknar med att  tillhandahålla 30 000 ton textilavfall per år till det som ska bli den största återvinningsanläggningen för ”textile-to-textile” återvinning i världen.

– Vi har arbetat med begagnade kläder i över två decennier, och våra långvariga relationer med välgörenhetsorganisationer i hela Nordamerika ger oss möjlighet att verkligen förändramodebranschen, då vi kan erbjuda begagnade kläder som ett hållbart och skalbart alternativ till nyproduktion. Renewcells arbete är ett otroligt exempel på svensk innovation, deras passion för hållbarhet har utmanat oss att utveckla nya innovativa lösningar. Den nya dimensionen i vårt partnerskap gör att vi kan vi öka vår återvinning ytterligare och vi är glada över att hitta mer relevanta lösningar för den ökande volymen av begagnade kläder, samtidigt som vi stärker relationen med våra framgångsrika grossist- och detaljhandelsföretag, säger Steven Bethell, grundare och kreativ chef för Bank & Vogue och Beyond Retro i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093