23948sdkhjf

Stöd till gemensamt skyltsystem

Ett enhetligt system för att göra det lätt att sortera rätt är bra.

Det menar Nordiska Ministerrådet och Naturvårdsverket som båda har beslutat att stödja det system som antagits av de nordiska länderna. Det innebär att fler länder kan få tillgång till systemet.

Naturvårdsverket har beviljat Avfall Sverige medel för att översätta piktogrammen och manualer till engelska, franska, kinesiska, portugisiska, spanska, ryska och tyska. Tanken är att sprida systemet via den internationella avfallsorganisationen Iswa, men förhoppningen är också att FN och EU, samt andra nationella avfallsorganisationer också ska kunna bidra till att föra ut materialet, som är fritt att använda.

– Det finns ett stort internationellt intresse för de nordiska avfallslösningarna. Att vårt gemensamma skyltsystem nu översätts kan bli en konkret hjälp till många länder som står i begrepp att utveckla sin avfallshantering. Bättre avfallssortering ger möjlighet att skapa stor miljönytta utan att det krävs stora investeringar, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på Avfall Sverige, i en kommentar på organisationens hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11