23948sdkhjf

Storskaligt samarbete kring textilåtervinning

Renewcell och H&M Group har ingått ett flerårigt partnerskap för att ersätta jungfruliga textilfibrer med återvunna textilier i stor skala.

Som uppföljning till den framgångsrika lanseringen av Circulose tidigare i år, har H&M Group nu beslutat skala upp användningen av det återvunna materialet bland sina varumärken över en femårsperiod.

- Med detta avtal bevisar vi att Circulose är en gångbar kommersiell produkt som kan göra skillnad i en skala som spelar roll. Vi är stolta över att ha tagit nästa steg i vårt långa samarbete med H&M Group. Jag tror att denna typ av partnerskap kommer att bli en mall för hur modevarumärken integrerar innovationer för att minska sin negativa påverkan på klimat och miljö, kommenterar Patrik Lundström, vd för Renewcell.

- Genom att fortsätta vårt långsiktiga partnerskap med Renewcell är detta avtal en viktig milstolpe inte bara för H&M Group, utan också för branschen i stort när det gäller att ha en cirkulär produkt tillgänglig i stor skala, säger Pascal Brun, hållbarhetschef på H&M.

Enligt avtalet kommer Renewcell att förse H&M Group med högkvalitativa fibrer gjorda av Circulose återvunnen från textilavfall i bolagets nya återvinningsanläggning i Sundsvall, Sverige. Volymen som ska levereras ökar successivt över fem år. Fibrerna kommer att användas av H&M Group för att ersätta jungfruliga texilfibrer från bomull eller skog i företagets kläder. Renewcell planerar att bygga den nya anläggningen 2021 och göra de första leveranserna från första halvåret 2022. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078