23948sdkhjf

GAIA tar in ny investerare

GAIA Biomaterials har via en riktad nyemission tagit in Investment AB Latour som minoritetsägare genom dess dotterbolag Latour Future Solutions AB.

– I Latour får vi inte bara in en stark och stabil minoritetsägare med hög industriell kompetens, utan även nya expansions- och utvecklingsmöjligheter, säger Peter Stenström, VD, Gaia BioMaterials AB.

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial under det registrerade varumärket Biodolomer. Biodolomer baseras på förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast och minskar CO2 utsläppen med upp till 80%. Bolaget grundades 2011 och har 16 anställda med huvudkontor och tillverkning i Helsingborg, Sverige. Nettoförsäljningen 2019 uppgick till 40 MSEK.

– I Latour får vi inte bara in en stark och stabil minoritetsägare med hög industriell kompetens, utan även nya expansions- och utvecklingsmöjligheter. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta att utveckla Gaia BioMaterials, säger Peter Stenström, VD Gaia BioMaterials.

– Gaia BioMaterials är med sitt patenterade biomaterial BioDoloMer med och förändrar plastindustrin genom att minska behovet av icke förnyelsebara konstruktionsmaterial. BioDoloMer bidrar till att minska klimatförändringarna och bildar inga mikroplaster vid nedbrytning. Ett område vi identifierat som mycket intressant. Vi har känt till dem under en tid och är stolta över att nu få vara med dem på deras tillväxtresa, säger Björn Lenander, VD Latour Industries.

Investment AB Latour är ett investmentbolag huvudsakligen bestående av helägda industriverksamheter och en investeringsportfölj av noterade innehav, i vilka Latour är huvudägare, eller en av huvudägarna. Investeringsportföljen består av 9 huvudsakliga innehav med ett marknadsvärde på ungefär 68 miljarder SEK. Den helägda industriverksamheten har en årlig omsättning om 15 miljarder SEK.

GAIA BioMaterials kommer att ingå i det nyetablerade investeringsområdet Latour Future Solutions, med ansvar för investeringar i hållbarhetsfokuserade tillväxtbolag.

Helsingborgsbaserade GAIA BioMaterials AB Stärker upp verksamheten för fortsatt expansion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078