23948sdkhjf

Talande papperskorgar uppmuntrar till omtanke

På en av Malmös mest trafikerade gågator finns nu talande papperskorgar som uppmuntrar invånarna till omtanke via en påminnelse om att hålla avstånd.

Papperskorgarna kommer från Bigbelly och lösningen är möjlig med hjälp av en sensorstyrd ljudmodul som spelar upp ett ljud varje gång man öppnar skräpinkastet. Detta är ett sätt för staden att interagera med invånarna för att öka användningen av papperskorgen och samtidigt påminna om rådande restriktioner eller andra budskap.

Papperskorgarna har inbyggd komprimering med en skräpkapacitet på 570 liter och drivs till 100 % av solenergi. De smarta papperskorgarna har en sluten konstruktion som begränsar obehöriga och skadedjur att få tillgång till innehållet. Detta gör att markskräpet minskar och området blir renare och finare.

Bigbelly är en molnbaserad plattform och meddelar kommunens driftavdelning fyllnadsgrad samt vilka enheter som är i behov av tömning. Detta gör att ansvariga enklare kan planera och placera resurser på rätt plats, på rätt tid samt undvika onödiga transporter på området.

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078