23948sdkhjf

BioBag får ny ägare

Italienska Novamont, världsledande inom utveckling och produktion av biokemikalier och komposterbar bioplast, förvärvar norska BioBag International A/S. 

Uppköpet gör det möjligt för Novamont att dra nytta av BioBags oberoende distribution i områden där Novamont är mindre närvarande. De två företagen kommer att kunna erbjuda en mer komplett lösning för kunderna och skapa långsiktiga allianser med viktiga intressenter som stora dagligvaruhandlare, grossister och kommuner.

Tillsammans planerar de att skapa fler mer innovativa projekt som förbättrar separata organiska avfallsuppsamlings- och komposteringssystem, särskilt i Nordamerika, de skandinaviska länderna, Östeuropa och Australien.

– Transaktionen är ett viktigt steg framåt i en samarbetsresa som började för över 25 år sedan, skriver företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

– Novamonts ursprungliga vision på 1990-talet vara att bygga en integrerad värdekedja för bioplaster och biokemikalier kopplade till att initiera och förbättra den separata insamlingen av organiskt avfall. Detta blev en monumental utgångspunkt för det som nu kallas den cirkulära bioekonomin, som både Novamont och BioBag har bidragit mycket till.

BioBag grundades 1959 i Norge och har sedan 1990-talet producerat biologiskt nedbrytbara och komposterbara produkter i miljövänlig plast. Sedan 1959 har BioBag vuxit till en global koncern med dotterbolag i nio länder och en omsättning på mer än 400 miljoner NOK.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078