23948sdkhjf

Lanserar återanvända datordelar

Återbruksaktören Inrego lanserar nu en nyhet: återanvända reservdelar till datorer.

Den nya produktgruppen består av reservdelar från de datorer som inte kunnat återanvändas, men har fullt fungerande delar. Att ytterligare minska andelen som går till återvinning genom att ta vara på hårdvarans olika komponenter är något som gläder Inrego. Till en början kommer reservdelarna att vara till några utvalda datormodeller, något som kommer att utökas allt eftersom.

- Vi har arbetat med återbruk av IT-utrustning i över 25 år och vi ser att det finns ett ökat intresse. Vi är därför väldigt glada att nu kunna dela med oss av den här tjänsten som kommer möjliggöra ytterligare förlängd livstid på datorer vilket kommer att bespara både klimatet och plånboken, säger Mattias Aronsson, vd för Inrego Norden, i ett pressmeddelande.

Idag kan majoriteten av all IT-utrustning som Inrego får in medföra stora besparingar, både miljömässiga och ekonomiska. Av den elektronik som inte kunnat återanvändas och säljas, har Inrego länge återbrukat komponenter internt. Genom att nu sälja reservdelar externt tar man nästa steg i att se till att så mycket IT-utrustning som möjligt återanvänds.

- Omkring 80 % av klimatpåverkan från en dator kommer från produktionen. Därför är det enskilt bästa vi kan göra för att minska klimatpåverkan från våra datorer att använda produkterna längre, samt att se till att de återanvänds när du är klar med dem. Därför känns det som ett steg i rätt riktning att hjälpa till så att alla kan reparera sina produkter på hemmaplan och på ett hållbart sätt, säger Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead på Inrego. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093