23948sdkhjf

Återtillverkning sänker ståltillverkares kostnader

Ståltillverkaren Severstal har både höjt sin effektivitet och minskat sina koldioxidutsläpp tack vare ett långsiktigt serviceavtal med SKF. Serviceavtalet omfattar återtillverkning av bolagets lager.

För att sänka sina kostnader och minska sina utsläpp har den ryska ståltillverkaren Severstal valt att satsa på återanvändning av sina lager. Lagren används i bolagets gjutningsmaskiner och för att kunna återanvända lagren valdes SKF ut som partner.

Det är nu över tio år sedan SKF skrev kontrakt med Severstal om att serva bolagets lager. Idag har SKF renoverat mer än 39 000 lager åt bolaget, och samarbetet har visat sig ge stora positiva effekter inte minst för miljön. Tack vare Sandviks omtillverkning av lagren har Severstals koldioxidutsläpp nämligen minskat med 65 ton per år.

Stabil utrustning för ståltillverkning är en viktig faktor för att upprätthålla anläggningens tillförlitlighet och hållbarhet, och renoveringen av lagren hjälper till att minska användningen av både material, energi och produktionsavfall jämfört med produktion av nya lager, säger Evgeniy Vinogradov, chef för Severstal Russian Steel.

Omtillverkning och återanvändning av lager ska dessutom vara billigare än att köpa nya, vilket hjälpt Severstal att även sänka sina kostnader. Sammantaget har partnerskapet med SKF hjälpt bolaget att sänka sina kostnader med cirka 4,2 miljoner svenska kronor per år.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062