23948sdkhjf

Sträckfilm med hög andel återvunnen plast

Som ett steg i Trioplasts utveckling av hållbara produkter lanseras nu Trioloop maskinsträckfilm. Det är marknadens första maskinsträckfilm med över 50 % PCR.

– Att klara av att sammanlänka Trioplasts strategi gällande högpresterande sträckfilmsprodukter för olika applikationer med utmaningen att basera dem på PCR-råvara är en framgångsfaktor för vårt innovationsarbete, säger Hugues Cormier, säljchef för pallsträckfilm i södra Europa på Trioplast.

För att möta framtidens behov av ett cirkulärt samhälle utvecklar Trioplast produkter baserade på återvunnet material.

– På Trioplast är använd plast inte avfall utan en resurs som kan användas om och om igen, säger Hugues Cormier.

Trioplast har en marknadsledande roll inom klimatsmarta förpackningar med sina hållbarhetskoncept Triolean (tunnare produkter med bibehållen eller ökad prestanda), Triogreen (produkter baserade på förnybar råvara) och Trioloop (produkter tillverkade av återvunnen plast). Trioloop maskinsträckfilm består av mer än 60 % återvunnet material varav minst 51 % är PCR – Post Consumer Recycled.

Om Trioplast

Trioplast grundades 1965 och ägs sedan 2018 av Altor Fund IV. Altor är ett av de ledande nordiska riskkapitalbolagen med fokus på att bygga företag i världsklass.

Trioplast har en omsättning på 530 MEUR och cirka 1 300 anställda. Koncernens huvudkontor finns i Smålandsstenar, Sverige med produktion i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna. Produkterna säljs på den globala marknaden.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078