23948sdkhjf

Så minskade matjätten svinnet förra året

Willys har som målsättning att halvera sitt matsvinn och har lanserat en rad initiativ för att minska svinnet i butik. Under 2020 gav arbetet goda resultat och man är nu på god väg mot målet.

I Willys butiker kasserades cirka 2 000 ton mindre mat 2020 jämfört med året innan – detta trots att försäljningen ökade. Willys matsvinn ligger nu på lite drygt 1 procent av omsättningen, vilket är mycket lågt jämfört med branschen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Utförsäljningen av fyndlådor med frukter och grönsaker med smärre skönhetsfel eller hög mognadsgrad gjorde att 600 ton frukt och grönt räddades från sopcontainern under 2020. Inte mindre än 230 000 fyndlådor med frukt och grönt såldes i Willys butiker under 2020.

Även brödsvinnet minskade rejält, med hela 20 procent, under 2020. En bidragande faktor till det är att butiksbakat dagsfärskt bröd har sålts ut på kvällen och att bröd med kort datum har prissänkts.

– Vi ser att våra kunder är betydligt mer medvetna om problematiken med matsvinn nu jämfört med för några år sedan. Det är många som vill hjälpa till och rädda mat med skönhetsfläckar eller som håller på att gå ut i datum. Våra svinnsmarta erbjudanden och fyndlådor har blivit väldigt populära, säger Elisabeth Konrad, hållbarhetsansvarig på Willys.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094