23948sdkhjf

Sortera får ny ägare

Riskkapitalaktören Summa Equity har tecknat ett avtal om att sälja Sortera, leverantör av miljötjänster, till Nordic Capital.

Summa Equity förvärvade Sortera 2016. Sedan dess har Sortera utvecklats från att vara ett Stockholmsbaserat företag med fokus på insamling av byggavfall till att bli en nordisk ledare inom insamling, återvinning, bearbetning och försäljning av restprodukter från bygg- och anläggningssektorn.

- Sortera har sjudubblat omsättningen och femdubblat rörelseresultatet under vårt ägarskap. Detta genom att expandera till nya geografiska marknader och genomföra tio förvärv. Sortera är nu väl positionerat för att bli den ledande leverantören av miljötjänster för infrastruktur-, bygg- och industrisektorn i norra Europa, säger Johannes Lien, Principal i Summa Equity och styrelseledamot i Sortera.

Sortera är det elfte mest hållbara företaget i Sverige enligt Sustainable Brand Index.  Förra året bistod Sortera fler än 11 000 kunder och verksamheten bidrog i Sverige till nettominskade koldioxidutsläpp motsvarande nästan 67 000 ton.

- Under 2020 stärkte vi ytterligare vår marknadsposition och fortsatte att investera i framtida tillväxt. Med vårt senaste förvärv i Finland har vi tagit det första steget för att upprepa framgången på nya marknader. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit och ser fram emot att fortsätta resan tillsammans med Nordic Capital för våra medarbetares, kunders och leverantörers bästa, säger Sebastian Wessman, vd i Sortera.

Vid sidan om Summa Equity investerade Lightrock och Sorteras grundare Conny Ryk genom Ryk Group i Sortera vid investeringens början. Lightrock säljer nu sin del till Nordic Capital, medan Ryk Group kommer att återinvestera och kvarstå som ägare.

Slutförandet av transaktionen förväntas ske under andra kvartalet 2021, under förutsättning att sedvanliga myndighetsgodkännanden erhålls.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126