23948sdkhjf

Nu ska coronaskräpet kartläggas

För första gången ska Håll Sverige Rent i år redovisa hur många munskydd och plasthandskar som hittas vid skräpmätningar.

Det går knappt att röra sig ute i dag utan att se munskydd som ligger och skräpar. Det nya coronaskräpet är alltså här och nu ska Håll Sverige Rent för första gången kartlägga hur mycket det faktiskt skräpas ner med munskydd och plasthandskar.

I sommar kommer kategorierna munskydd och engångshandskar att läggas till som kategorier i de skräpprotokoll som används för Håll Sverige Rents mätningar i stadsmiljö, parker och rinnande vatten. De nya kategorierna kommer även att finnas med i en mätning längs med större vägar i Uppsalaområdet som ska göras i samarbete med Trafikverket.

- När coronan kom och folk började använda de här produkterna började också allmänheten höra av sig till oss och berättade att de hade sett munskydd och plasthandskar ligga och skräpa. Så det känns viktigt att ta reda på exakt hur mycket skräp blir det till följd av de här nya vanorna, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Corona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094