23948sdkhjf

Sveriges största utesatsning under corona

Stora delar av Sverige går på sparlåga, men det finns ett evenemang som ser ut att slå rekord i år.

Över 500 000 barn och unga är nämligen hittills anmälda till årets upplaga av Håll Sverige Rents ”Skräpplockardagar”.

- Årets kampanj ser ut att gå mot rekord. Över 500 000 barn och unga är hittills anmälda och vi siktar på att 900 000 ska delta. För att göra något åt det ökande skräpflödet och samtidigt ge barn och ungdomar möjligheten att komma ut i naturen och göra en insats hoppas vi därför att många fler anmäler sig fram till den 31 maj, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

- Vi vet att de som deltar i Skräpplockardagarna lär sig mycket av att plocka skräp. De unga i sin tur påverkar sina vårdnadshavare. Är det något som bör prioriteras i dessa tuffa tider är det att få ut barn och unga i naturen så att de får känna att det de gör påverkar till det bättre, säger Johanna Ragnartz vidare.

Skräpplockardagarna pågår främst fram till den 31 maj. Det går att delta även därefter, men anmäla sig behöver man göra före utgången av maj.

- Sedan är det såklart inte enbart unga som behöver engagera sig i att plocka skräp. Alla är välkomna att anmäla sig för skräp är ett problem som angår oss alla, säger Johanna Ragnartz.

Mer info om Skräpplockardagarna hittar du här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093