23948sdkhjf

Svenska Retursystem: "Bra år för miljön"

Svenska Retursystem rapporterar om rekordstora koldioxidbesparingar tack vare ökad användning av livsmedelsbranschens cirkulära retursystem

Idag publicerar Svenska Retursystem sin integrerade årsredovisning. Genom att rapportera enligt Integrerad rapportering (IR) redovisar bolaget inte bara förra årets finansiella resultat utan fokus i rapporten ligger på att kommunicera bolagets cirkulära affärsmodell, strategi och styrning för att skapa långsiktig hållbarhet och värde över tid.

– Med vår integrerade årsredovisning vill vi ge en holistisk och transparent beskrivning av vår verksamhet där vi inte bara redovisar det finansiella läget utan snarare fokuserar på vår potential och hur vi skapar hållbarhet och värde för våra intressenter, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

Rapporten har upprättats i enlighet med International Integrated Reporting Framework och har reviderats i sin helhet, gällande såväl finansiella som hållbarhetsmässiga resultat, av Grant Thornton.

Enligt rapporten ledde coronapandemins påverkan på dagligvaruhandeln till att rekordstora volymer av livsmedel distribuerades på returpallar och i returlådor under året som gick. Detta medförde i sin tur till stora koldioxidbesparingar för branschen, menar Svenska Retursystem.

– Efter ett intensivt år med hög efterfrågan på vårt cirkulära system fortsätter vi att investera mot vår vision om en hållbar framtid. Under kommande år bygger vi ut och effektiviserar för att möta en fortsatt ökad efterfrågan, säger Anna Elgh.

2021 blev ett exceptionellt bra år för Svenska Retursystem. Som en konsekvens av Coronapandemin ökade försäljningen av returlådor kraftigt med 8,2 procent och Helpall grå med 23,7 procent under 2021.

Ju fler som använder returlådor och returpallar, desto större blir branschens klimatbesparing, menar Svenska Retursystem. Under året sparade branschen in motsvarande 35.000 ton CO2e genom att använda returlådor och returpallar, vilket är en ökning med 9,5 procent jämfört med 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094