23948sdkhjf

Magisk vecka till Europa-final

Den magiska veckan som Gästrike återvinnare arrangerade förra året i samband med Europa minskar avfallet har gått till final i EWWR Award.

Först blev kampanjen nominerad av Avfall Sverige för bästa aktivitet inom kommunal verksamhet i EWWR Award. Nu har den magiska veckan tagit sig vidare till final och tävlar mot två andra europeiska länder inom samma kategori. Juryn har gjort sitt urval utifrån kommunikation och synlighet, kvalitet på innehåll, originalitet och hur aktiviteten har möjlighet att påverka under lång tid. Vinnaren kommer utses under en digital ceremoni som hålls den 1 juni 2021.

- Vi som är vana att alltid delta på och ordna egna event fick anpassa oss till rådande rekommendationer och utmanades att hitta nya sätt att nå ut. Jag är så himla stolt över att vi blivit uppmärksammade på det här sättet, berättar Eva Johansson, en av tre miljöpedagoger på Gästrike återvinnare som planerade och arrangerade aktiviteten.

 

Om den magiska veckan:

För att synliggöra det avfall som uppstår vid tillverkningen av olika produkter men som inte syns arrangerade Gästrike återvinnare en magisk vecka under förra årets European Week for Waste Reduction. Det blev ett digitalt event med magi, filmer och intervjuer som gick att följa i sociala medier. Trollkarlen Gabriel gjorde sitt bästa för att trolla bort avfall och en rad spännande personer visade vad osynligt avfall är och vad man kan göra för att minska det osynliga avfallet. Kampanjen lever vidare och går fortfarande att ta del av på Gästrike återvinnares Facebook och Instagram.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094