23948sdkhjf

Färdplan för hållbar plastanvändning här!

Nu är den här, Naturvårdsverkets efterlängtade färdplan för en hållbar plastanvändning.

Färdplanen är tänkt att fungera som inspiration till handling och som en kompassriktning för alla som kan och vill bidra till att plastanvändningen blir hållbar.

− I samverkan har vi utvecklat en gemensam målbild, prioriteringar och en enad förståelse för de förändringar som behöver göras för en hållbar plastanvändning. Vår förhoppning är att denna färdplan kan tjäna som både riktningsvisare och inspiration för alla aktörer, säger Björn Risinger, generaldirektör för Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

- Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att driva nationell plastsamordning för att tillsammans med andra aktörer driva utvecklingen. Vi kommer också att arbeta vidare med att både utveckla och genomföra styrmedel och vägledningar, avslutar Björn Risinger.

Seminarium

Fredagen den 18 juni arrangerar Naturvårdsverket ett seminarium för att berätta om färdplanen; om målbilden, om de skiften som behövs om utvecklingsområden för fortsatt arbete och om möjligheter att agera.  Man utlovar inspireration av andra aktörer som är i startgroparna eller som redan är i gång med insatser och åtgärder som går i linje med färdplanen. Mer info om seminariet hittar du på denna länk och vill du ladda ner färdplanen gör du det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111