23948sdkhjf

Lanserar designverktyg för ökad cirkularitet

DS Smith lanserar ett nytt mätverktyg som ska hjälpa kunderna att bidra till en mer cirkulär ekonomi. Circular Design Metrics ger kunderna möjlighet att bedöma sina förpackningars cirkularitet.  

 — Circular Design Metrics är det första i sitt slag inom branschen och ger en unik inblick i hur ett företags val av förpackning kan minska den negativa påverkan på miljön. Genom mätmetoden kan man också jämföra hur mycket olika beslut kring förpackningsdesign påverkar miljön och på så sätt främja cirkularitet, säger Barbro Berggren, Marketing & Communication Director, DS Smith Packaging Sverige.

Circular Design Metrics är ett unikt verktyg som gör det möjligt att se och jämföra prestandan hos en förpackningsdesign över en rad indikatorer, såsom återvinningsbarhet, förnybart innehåll, optimering av försörjningskedjan. Mätvärdena innehåller åtta olika indikatorer som ger en tydlig indikation på den cirkulära prestandan och hjälper till att identifiera områden med potential för förbättringar. Enligt DS Smith är verktyget det första i sitt slag för varumärken som vill driva hållbarhetsarbete genom sin förpackning

Stefano Rossi, Packaging CEO på DS Smith säger;

— Det har aldrig varit viktigare för företag att hantera sin påverkan på miljön. Vi vill visa varumärkena skönheten i den cirkulära ekonomin och låta dem uttryckligen förstå vad deras förpackningsval betyder i modellen. Våra nya cirkulära designmätvärden är en riktig game changer för att främja miljöprestanda i förpackningar. Vi är glada för att kunna använda vår expertis till att hjälpa företag, stora som små, på deras resa att bli riktigt cirkulära.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Återvinningsgalan 2022: De vann!
Kan färre plaster göra "skurken" till hjälte?
Black Friday = 13 500 ton förpackningar till återvinning
Ny partner i projekt för att sluta cirkeln för plast
Plattform för klimatneutralt byggande nu igång
Finns det en koppling mellan toalettspolning och tillverkning av elbilsbatterier?
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094