23948sdkhjf

Ännu en kommun satsar på återbruksgalleria

Inspirerad av Re:tuna i Eskilstuna.

Till julhandeln öppnar en återbruksgalleria i centrala delarna av Härnösand. Exakt adress är ännu inte bestämd.

Bakom initiativet ligger kommunens arbetslivsnämnd och ambitionen är att företagare, föreningar och organisationer ska öppna egna butiker och utbudet ska det både finnas fasta butiker men det ska även finnas möjlighet att tillfälligt hyra in sig i en del av en gemensam enheter. Allt som säljs ska vara återbrukat, återanvänt eller hållbart producerat.

– Vi ser framför oss att butikerna i gallerian kan erbjuda re-designade kläder, möbler och smycken, säger Linda Lundberg, projektledare, i en kommentar.

– Men vi tänker också att företagare som är exempelvis tapetserare eller skräddare kan hyra in sig i gallerian. Sedan vore det roligt om vi kunde hitta ett företag som vill driva en smoothiebar där.

– Det här är en otroligt spännande satsning. Gallerian i Härnösand kommer vara den första i Norrland och troligtvis den första av sitt slag i Sverige. Inspirerad av Re:tuna i Eskilstuna. Trenden kring återbruk och outlets är stark. Det här blir ett helt nytt besöksmål för Härnösand som jag är övertygad om kommer att locka många till vår stad. Fler människor i rörelse i centrum bör också ge positiva effekter för redan etablerade butiker och företag, säger Petra Forsström, näringslivschef i Härnösand.

Galleriasatsningen har ännu inte fått något namn och kommunen vill nu ha hjälp att döpa återbruksgallerian genom en namntävling som är öppen fram till i mitten av juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11