23948sdkhjf

Hallå där, Cathrine Suter Ossborn, Nestlé!

Den 23 juni kommer Recyclings webbsända koncept Recycling@Stage tillbaka, denna gång på temat plast och plaståtervinning, och där kommer du att medverka.

Varför är det viktigt att återvinna plast?

 Återbruk eller återvinning är en självklar del av en cirkulär ekonomi och en cirkulär ekonomi behövs för att minska klimatpåverkan. Just plast är också, om det tas fram och återvinns på rätt sätt, ett bra material som kan skydda maten och minska matsvinnet.

 

Hur ska vi göra för att öka efterfrågan på återvunnen plast?

 Jag tycker att det bästa är om företag och även statliga upphandlingar tar ansvar och ställer krav på att produkter eller material innehåller återvunnen råvara. Nestlé har satt mål minska användningen av ny plast med 1/3 redan till 2025. Men självklart kan det behövas lagar och ekonomiska incitament också.

 

Vad kan tillverkare av göra för att underlätta återvinning av plastprodukter?

 Samarbete med aktörer i hela värdekedjan. Det handlar självklart om att använda rätt typ av material och även hur designen utformas. Hållbarhet och cirkularitet ska vara en integrerad del av produkutvecklingen.

Recycling@Stage webbsänds den 23 juni och deltagandet är kostnadsfritt. Mer info och anmälan till arrangemanget hittar du på hemsidan www.recyclingnet.se/recyclingatstage.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093