23948sdkhjf

Återanvändning av scooterbatterier

Tier är en av Europas ledande mikromobilitetsleverantörer och nu inleder man ett samarbete med Nunam, ett tyskt-indiskt startupbolag med syfte att införa grön el på den indiska landsbygden.

Förbrukade batterier från elscootrar får förlängd livslängd genom att bli nya energilagringssystem. Detta minskar deras klimatavtryck, samtidigt som lokala organisationer i Indien förses med hållbara återanvända batterier.

Tiers medgrundare och vd Lawrence Leuschner har stor erfarenhet av restaurering och återanvändning av produkter. Därför stöttar det Berlinbaserade företaget återvinning och återbruk, samt cirkulär ekonomi för att minska fordonens effekt på miljön. Tier var först med konceptet med att rusta upp och sälja en begagnad elscooterflotta på B2C-marknaden för att utöka fordonens livslängd, men utforskar nu också sätt att ge nytt liv åt elscootrarnas batterier genom samarbetet med Nunam.

Återbrukslösningar är mer hållbara än återvinning, och förutom elscootern som helhet är det batterierna som har den största potentialen att återanvändas eftersom de fortfarande har mer än 80 % av sin kapacitet kvar efter hundratals laddningar. Batteriernas förmåga räcker till slut inte för att användas i elscootrar men varje enskild cell i batteriet har fortfarande kvar sin förmåga att laddas upp. Battericellerna kan packas om och göras till en powerbank exempelvis, för laddning av telefoner, fläktar eller lampor, och på så vis få en ny användning och ett nytt liv.

Nunam plockar ut cellerna från begagnade elscooterbatterier och testar hur effektiv varje cell är genom att ladda den och se om den kan behålla laddningen. De som klarar testet blir en powerbank som är en hett eftertraktad vara på den indiska landsbygden då den enkelt kan bidra med ström varhelst den behövs.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079