23948sdkhjf

Brand påverkar förpackningsåtervinning

Den brand som förra veckan inträffade på Stena Recyclings anläggning i Gävle skapar problem för återvinningen av förpackningar i närområdet.

Detta eftersom materialet normalt fraktas till just den drabbade anläggningen. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, arbetar intensivt för att hitta alternativa lösningar samtidigt som man nu vädjar till invånarna i Gävle att så långt det är möjligt avvakta med att gå till återvinningen tills hanteringen är löst.

- Vi är otroligt tacksamma till alla som återvinner och har du som konsument och invånare i Gävle med omnejd möjlighet att behålla dina förpackningar och tidningar hemma ytterligare någon vecka så ökar det våra möjligheter att se till att materialet tas om hand på bästa sätt, så att det sedan kan återvinnas, säger Kerstin Wärn, regionchef på FTI, i ett pressmeddelande.

Allt material som samlas in på återvinningsstationerna i Gävleområdet transporteras normalt till den drabbade anläggningen för omlastning och balning. FTI arbetar nu för att hitta andra platser för lagring och vidare transport under den här perioden, men tror att det kan ta någon dryg vecka till innan det fungerar helt optimalt.

Återvinningsstationerna i följande områden är drabbade; Gävle, Hofors, Sandviken, Ockelbo, Tierp och Älvkarleby.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095