23948sdkhjf

Städar staden med ny app

Nu är det dags att städa Norrköping igen.

För sjätte året i rad är det dags för aktiviteten som ger en renare stad. Idrottens miljöorganisation Städa Sverige tillsammans med Returpack-Pantamera håller i initiativet Städa Norrköping som samlar föreningar, kommunen och näringsliv för att städa Norrköping. Totalt deltar över 40 olika föreningar i arrangemanget.

Nytt för i år är en app där deltagarna loggar in för att visa vart i staden det städas. De som är med och städar laddar ner en testversion av appen Litterquitter och startar den när de påbörjar städningen så att data kan samlas in. Efter städningen kommer man sedan visuellt att kunna se hur staden har städats.

- Det känns jättebra att det här initiativet fortsätter. Att många föreningar deltar visar på stort engagemang och det bidrar inte bara till en renare kommun utan också till en tryggare kommun, säger tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C), i ett pressmeddelande.

- Det ska verkligen bli kul att efter eventet visuellt kunna se hur Norrköping har städats under veckan. Det är också ett viktigt initiativ på så sätt att det engagerar många ungdomar, säger kommunstyrelsens ordförande Olle Vikmång (S), som själv kommer att delta genom att tillsammans med Norrköpings gymnastikförening städa i Hageby den 14 september klockan 17:00.

- Vi är glada och stolta över att Städa Norrköping växer för varje år. Norrköpings föreningsliv får genom att delta i städningen ett viktigt och välkommet bidrag om 5 000 kronor till sina lagkassor. Att vi samtidigt utbildar våra unga i vikten av att hålla rent och värna om miljön, och att det leder till ett skinande rent Norrköping blir en bra bieffekt, säger Lil Berger, projektledare vid Returpack-Pantamera.

- Från föreningar och våra partners är engagemanget stort och ambitionen tydlig, vi vill ha ett skräpfritt Norrköping. När vi år inte kan ha en stor återsamling på grund av pandemin känns det spännande att se hur städningen istället kan visualiseras via appen Litterquitter, säger Anton Hedlund, projektledare Städa Sverige.

 

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sopigt i Köpenhamn
Investerar 280 miljoner i kolfri stålåtervinning
Hydro först med byggsystem av 100 procent återvunnet aluminium
Resultat över förväntan med ”Smarta sopkärl”
Vill fånga CO2 med gruvavfall
Uppdaterad: Brand vid Renewcell
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094