23948sdkhjf

Återvunnen olja och kimrök hållbarhetscertifierad

Den olja och kimrök som Scandinavian Enviro Systems återvinner från uttjänta fordonsdäck i anläggningen i Åsensbruk har erhållit hållbarhetscertifiering i enlighet med det internationella miljöcertifieringssystemet ISCC, International Sustainability & Carbon Certification.

Enviro blir därmed först i världen med att erhålla ISCC-certifering för återvunnen kimrök samtidigt som certifieringen innebär en bekräftelse på de tidigare kommunicerade högre kommersiella värdena hos både kimröken och oljan.

Orsaken till det högre kommersiella värdet är att certifieringen baseras på en objektiv och extern kvantifiering av miljönyttan med såväl den olja som kimrök som återvinns i anläggningen i Åsensbruk. En ISCC-certifiering av en råvara eller en produkt innebär att den erhåller en hållbarhetsdeklaration baserad på den totala energiåtgången för att framställa råvaran eller produkten genom hela kedjan. ISCC bygger på det europeiska miljödirektivet Red II som tagits fram för att underlätta en omställning till en mer hållbar och cirkulär energisektor. En certifiering i enlighet med ISCC revideras årligen och görs för varje enskild återvinningsanläggning.

Att den återvunna pyrolysoljan från Åsensbruk nu blir ISCC-certifierad betyder att det blir möjligt att sälja den inom EU och Storbritannien som råvara för framställning av hållbara drivmedel.

 

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
58 miljoner att tjäna på att slänga matavfallet rätt
Blir ingenjörspartner för plaståtervinning i Tyskland
Återbrukspionjär storsatsar i Malmö
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Pantsystemet fungerar inte som tänkt: Beroende av sportklubbar och pantsamlare
Stena Recycling i samarbete kring batterimaterial
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.174