23948sdkhjf

De bästa, och sämsta, av tider för aluåtervinnare….

Aluminiumpriserna har på senare tid tagit ett rejält kliv uppåt, något som borde innebära strålande tider för återvinnare av denna metall. Men det finns moln på himlen….

Det är den amerikanska återvinningssajten Waste Dive som uppmärksammar situationen. Högre priser borde innebära bättre förutsättningar för återvinning, men för närvarande finns det problem som gör det svårare att kapitalisera på den ökande efterfrågan. Närmare bestämt är det problem med transporter och annat i försörjningskedjan som ställer till det. Världens hamnar är fulla av ännu icke tömda containrar efter pandemin, vilket lett till en tydlig brist på tomma containrar, vilket i sin tur höjt priserna med upp till tio gånger på containertransport. Det är alltså svårt och dyrt att flytta runt aluminium i form av exempelvis insamlade dryckesburkar internationellt.

I det längre perspektivet bör situationen med ökad efterfrågan på aluminium gynna återvinnarna, men det närmaste året kan komma att innebära stora och svåra utmaningar, konstaterar man.

Källa: Waste Dive

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081