23948sdkhjf

Plastjättar konverterar vattenbaserat avfall till energi

LyondellBasell och dess joint venture-partner Covestro AG har tillkännagivit slutförandet av sitt Circular Steam-projekt i Maasvlakte, Nederländerna.

Genom projektet har parterna införlivat en teknik vid produktionsanläggningen i Maasvlakte,  med vilken de ska omvandla dess vattenbaserade avfall till energi. 

Installationen innebär en total årlig minskad energianvändning med cirka 0,9 petajoules, eller 140 000 ton koldioxid samt undvikande av och 11 miljoner kilo utsläpp av saltrester i ytvatten.

-Jag är stolt över att vi idag sparar mer energi vid vår anläggning i Maasvlakte, motsvarande elanvändningen för 90 000 hushåll. Circular Steam Project är ett bra exempel på hur vi minskar användningen av energi vid våra tillverkningsanläggningar, säger Jean Gadbois, vice vd för LyondellBasell Europa, Asien och Internationellt, i ett pressmeddelande.

Klaus Schaefer, teknikchef för Covestro, tillägger: 

-Denna nya anläggning är ett stort steg mot en verkligt hållbar kemiindustri. Genom att omvandla produktionsavfall till ånga kan vi och vår partner minska våra koldioxidutsläpp med 140 000 ton varje år, vilket motsvarar årligt utsläpp från 31 000 bilar. Vi har ännu en gång visat hur samarbete kan bana väg för cirkuläritet. 

Källa: LyondellBasell

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094