23948sdkhjf

Ikeas secondhand-satsning blir digital

Ikeas secondhand-satsning Cirkulärbutiken, som under ett år funnits fysiskt i varuhusen, öppnar också för försäljning digitalt via möbeljättens svenska sajt.

Kunderna kan från och med nu välja att reservera varor som de sedan kan betala och hämta upp på plats i valt varuhus, undantaget varuhuset i Kållered.

– Vi ser det som vår uppgift att göra det enkelt för våra kunder att göra mer hållbara val. Vi har fokus på att utveckla och förbättra våra cirkulära tjänster för att göra dem ännu mer användarvänliga. Att Cirkulärbutiken nu också finns online gör det ännu lättare att förlänga livet på möbler samtidigt som vi kan inspirera fler att leva ett cirkulärt liv, som är bra för både plånbok och planet, säger Alison Walker, product recovery leader, på Ikea Sverige i en kommentar.

I nya satsningen Cirkulärbutiken online kan kunder, likt i de fysiska miljöerna, hitta visningsexemplar, varor med skönhetsfel, utgående modeller eller begagnade Ikea-möbler och produkter som möbeljätten köpt tillbaka från kunder.

Samtliga Ikea-varuhus i Sverige, förutom Ikea i Kållered, erbjuder nu kunderna reservation och försäljning av produkter via secondhand-satsningen. När det nya varuhuset i Kållered öppnar ska tjänsten erbjudas även där.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ersättning för kommunernas förpackningsinsamling: Så blir den
Stena Recycling redo för mer elektronikplast
Metaller förbränns för att skapa el, kan sedan återvinnas
Byggare startar avfallsråd
”Batteriguldet” ingen "quick fix”
Använder enbart återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094