23948sdkhjf

Trioworld når milstolpe

Trioworld når en milstolpe inom sitt hållbarhetsarbete.

Trioworld har tilldelats EcoVadis Platinum utmärkelse för sitt hållbarhetsarbete, efter EcoVadis utvärdering 2021.

– EcoVadis Platinum är ett resultat av Trioworlds höga ambitionsnivå och grundliga arbete inom hållbarhet, säger VD Andreas Malmberg.

EcoVadis gör hållbarhetsutvärderingar inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö, etik och hållbara upphandlingar. Utifrån dessa kriterier poängsätts företagen och slutsumman resulterar i en medalj: Brons, silver, guld eller platinum. Endast 1% av de utvärderade företagen når platinum nivå.

– Detta är ett fantastiskt erkännande av våra ambitioner och framtidsplaner, fortsätter Andreas Malmberg. Vi ser fram emot att fortsätta driva cirkularitet inom plastfilmsindustrin, tillsammans med våra kunder.

Trioworld är en svensk industrikoncern med huvudkontor i Smålandsstenar, drygt 1 200 medarbetare och en omsättning på 5,5 miljarder kronor. Koncernen är en av Europas ledande tillverkare av olika plastfilmsprodukter. Företaget grundades 1965 och idag har Trioworld produktion förutom i Sverige också i Danmark, Nederländerna och Frankrike. Bolagets produkter säljs globalt och sedan 2018 är det svenska riskkapitalbolaget Altor Funds huvudägare.

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094