23948sdkhjf

Nytt återvunnet material kan ersätta silke och polyesterfilament

Svenska företaget Renewcell, känt för sitt material Circulose som är framtaget av hundra procent återvunnet textilavfall och som har varit tillgängligt på marknaden sedan 2019, har tagit ytterligare ett viktigt steg mot en hållbar materialframställning. 

I dagarna meddelade bolaget att det nu är möjligt att producera viskosfilamentgarn, som är baserat på hundra procent Circulose-massa, i industriell skala. Kvaliteten på garnet överstiger "superior grade", skriver Renewcell.

Filamentproduktionen öppnar därmed dörrarna för ytterligare produktsegment av Renewcells Circulose-fibrer, bland annat i sportkläder där det ersätter polyesterfilament och i lyxvaror där det ersätter silke.

Framtagningen av viskosfilamentgarn har skett i samarbete med den kinesiska tillverkaren av viskosfilamentgarn Yibin Hiest Fibre Limited Corporation. Bolagets vd, Deng Min, kallar utvecklingen för ett "enormt steg" och att detta kommer att minska koldioxidavtrycket och påskynda utvecklingen mot att göra mode till ett slutet kretslopp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094