23948sdkhjf

Startar uthyrning av hemelektronik

Netonnet lanserar konceptet Hyreshyllan och låter kunder i Sverige hyra hemelektronik inom mobil, laptop, hörlurar, smarta klockor och tillbehör. Den nya satsningen görs på Viskans plattform och varje produkt kunden hyr blir ett abonnemang med olika hyresperioder beroende på produkt och behov. Efter en tids användningen lämnas varan tillbaka och återställs och kan därefter hyras ut till nya kunder som återanvänd.

– Viskan har gjort det möjligt för oss att på ett snabbt sätt få ut ett erbjudande som gör det möjligt för konsumenter att hyra hemelektronik. Trenden syns på många håll där allt mer konsumtion går från att äga till att betala månadsvis för att få tillgång. Vi förstod direkt att Viskan var rätt partner att hjälpa oss då de har långtgående erfarenheter av att ta fram både e-handels- och prenumerationslösningar, säger Margareta Törnblad, chef Strategisk tjänsteutveckling på Netonnet.

Den som hyr identifierar sig med hjälp av Bank-id.

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att NetOnNet vågar utmana sig själva att tänka cirkulär ekonomi med hållbarhet i fokus. Där vi, med vår plattform, kan stödja dem att skapa större hållbarhet både utifrån ett återbruksperspektiv såväl som utifrån ett ekonomiskt perspektiv. En fokusförflyttning där vi hjälper dem omvandla komplexa flöden till en smidig kundresa, säger Kristian Iveling, vd,Viskan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Digital vägledning minskar risk att farliga ämnen återvinns
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Ny vd till Svenska Retursystem
Nya planer för gamla däck
Industriell symbios ska få ett lyft
Erbjuder återvinning av stenullsisolering
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094