23948sdkhjf

Ett hälsosamt studentliv med återvunnet aluminium

Skærbæk skole i Danmark har designats med fokus på ett hälsosamt studentliv. Stommen är byggd av återvunnet aluminium. Hur hänger detta ihop?

Byggnaden ligger mellan Vadehavet och den urbana staden. Klassrummen har gjorts ljusa och det finns även läroytor utomhus. 

– Skolverket, bland andra, skriver exempelvis om det positiva sambandet mellan rörelse i skolan och lärande. Det finns otaliga artiklar om detta på nätet, berättar Hanna Bouveng som är Communication and content responsible på Hydro för Metal supply och fortsätter:

– Skolan är utrustad med läroytor utomhus vilket vi anser är bidragande faktorer för att skapa en modern läromiljö. Elever bedriver sin verksamhet i en kontext där man utnyttjar luften, ljuset och miljön – alla dessa bokstavligt talat kopplat till miljön. Det finns även här en mängd artiklar som visar på vikten av exempelvis naturligt ljus, luft och miljö som påverkar skolan och eleven på ett positivt sätt.

Skolan är 6 000 kvadratmeter och ska rymma cirka 575 elever från 6 till 15 år. Det är en tvåvåningsbyggnad med ett observatorium tillgängligt för allmänheten. Det kommer att finnas två byggnader kopplade till ett torg som ska skapa en naturlig mötesplats för alla.

– På Sapa och Hydro Building systems har vi hållbarhet som högsta prioritet. Vi är därför glada över att vi idag kan erbjuda profilsystem med minst 75 procent återvunnet aluminium från tidigare använda produkter. Den cirkulära ekonomin ska stå i centrum när vi bygger framtidens ljusa och användarvänliga bostäder och kommersiella byggnader, säger Jan Møller Madsen, säljchef på Sapa i ett meddelande.

– Vi tar inte åt oss äran för designen för skolan, däremot är vi med och bidrar till skolan med våra produkter som i sin tur skapar en innemiljö som ska öppna upp inne och ute, avslutar Hanna Bouveng. 

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127