23948sdkhjf

Cirkulär stekpanna förpackas i återbrukade örngott

Uttjänta hotellörngott från Elis får nytt liv som skyddande påsar för Tareq Taylors cirkulära stekpanna Onepan i ett nytt samarbete.

I samarbetet har två till synes helt olika aktörer funnit en gemensam nytta i det cirkulära tänket. Elis erbjuder textil och hygienlösningar i cirkulära hyrsystem, med bland annat hotell, vårdgivare, industrier, butiker och restauranger som kunder. Onepan har ett unikt retursystem där stekpannan tillverkas i Småland av återvunnet material och har en keramisk beläggning för non-stick funktion. När beläggningen blir sliten returnerar kunden pannan och får en nybelagd stekpanna tillbaka. De returnerade pannornas slitna  beläggningar återställs till nyskick och de får nytt liv i någon annans kök. Tygpåsarna skyddar beläggningen vid förvaring, så att den håller länge.

– Samarbetet är en perfekt match, eftersom vi delar synen på att bevara värdet i våra respektive produkter så länge som möjligt. Slitna örngott platsar inte längre i hotellsängen, men är fullt brukbara. Dessutom har de redan formen av en påse, säger Caroline Düberg Martinsson, hållbarhetssamordnare på Elis, i ett pressmeddelande.

– Tanken med Onepan är att ge en stekpanna ett förlängt liv, genom ett unikt cirkulärt retursystem. Att kunna skapa en ny produkt av gammalt material, tygpåsarna från Elis gör detsamma. Återvunna örngott förlänger nu livet för vår stekpanna genom att skydda stekpannan på väg hem till kund men även hemma i lådan, säger Tareq Taylor, delägare i Onepan AB.

Elis har hittills levererat 6000 vita örngottspåsar till lika många stekpannor.

Källa: pressmeddelande

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078