23948sdkhjf

Återvinner nästan 100 procent olja

Vattenreningsspecialisten SurfCleaner levererar två skimmer/separatorhybrider till Ragn-Sells.

Utrustningarna kommer att fördubbla Ragn-Sells oljeåtervinningsgrad till nästan 100 procent. Den separerade oljan kan återanvändas och säljas, vilket bidrar till den cirkulära ekonomin och samtidigt som bolagets intäkter kan öka. Varje år hanterar anläggningen i Högbytorp ca 40 000 ton olja från verkstäder, hamnar och industrier. SurfCleaners skimmer/separatorhybrider, SCO 1000 och SCO 8000, är de första i sitt slag i världen. Nu kommer de att användas på Ragn-Sells anläggning Högbytorp, som tar emot fler än hundra sugbilar med oljeskadat vatten varje vecka.

 

Tester på Ragn-Sells anläggning visar att tekniken kunde separera ca 1000 liter olja per timme med nästan 100 procent återvinningsgrad. Tekniken ger markanta förbättringar av återvinningsgraden, som beroende på typ av lösning annars legat på cirka 50 procent återvinningsgrad. SurfCleaners hybrider är några av de mest effektiva lösningarna på marknaden. SCO 1000 är portabel, helautomatisk, fjärrstyrd och förbrukar inte mer effekt än en glödlampa, vilket ger både energi- och kostnadsbesparingar. SCO 8000 har kapacitet att separera olja på industriell skala, vilket minskar miljöpåverkan ytterligare.

SurfCleaner menar att det finns enorma möjligheter för tekniken inom allt från industriell vattenrening, raffinaderier, pappersmassa- och textilindustrier till gruvor, tunnlar och andra infrastrukturprojekt. Man kan också se att tekniken kan bidra vid oljeutsläpp och sanering av hamnar, stränder och kustremsor.

 

Källa: pressmeddelande

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093