23948sdkhjf

Trioworld väljer RecyClass-certifiering

Trioworld har valt RecyClass spårbarhetscertifiering för återvunnen plast för att styrka andelen PCR (Post-Consumer Recyclates) i sina produkter. Valet föll på RecyClass efter en noggrann granskning av olika certifieringar. Implementering av certifieringen pågår nu inom Trioworld koncernen.

– Vi vill kunna visa för våra kunder att det vi påstår är sant, säger Oskar Karlsson, inköps- och hållbarhetschef på Trioworld. Genom att använda RecyClass spårbarhetscertifiering för återvunnen plast har vi en tredjepartsförsäkran om PCR-innehållet i de produkter vi certifierar.

Trioworld har åtagit sig att öka användningen av återvunnen plast, och i synnerhet användningen av PCR (Post-Consumer Recyclates, dvs. plast som har använts för sitt avsedda ändamål), i sina produkter. Den oberoende experten IVL Svenska Miljöinstitutet AB fick i uppdrag att göra en utvärdering av de olika certifieringssystem som finns tillgängliga, för att kunna styrka PCR innehållet i produkterna.

– Det var viktigt for oss att certifieringsprogrammet var produktspecifikt eftersom vi ville kunna styrka PCR-innehållet för våra kunder i den produkt de använder. Vi ville även ha en certifiering som tydligt separerar PCR från PIR (Post-Industrial Recyclates) och som är både lättillgänglig och enkel att förstå för alla våra kunder, förklarar Oskar Karlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079