23948sdkhjf

Trioworld väljer RecyClass-certifiering

Trioworld har valt RecyClass spårbarhetscertifiering för återvunnen plast för att styrka andelen PCR (Post-Consumer Recyclates) i sina produkter. Valet föll på RecyClass efter en noggrann granskning av olika certifieringar. Implementering av certifieringen pågår nu inom Trioworld koncernen.

– Vi vill kunna visa för våra kunder att det vi påstår är sant, säger Oskar Karlsson, inköps- och hållbarhetschef på Trioworld. Genom att använda RecyClass spårbarhetscertifiering för återvunnen plast har vi en tredjepartsförsäkran om PCR-innehållet i de produkter vi certifierar.

Trioworld har åtagit sig att öka användningen av återvunnen plast, och i synnerhet användningen av PCR (Post-Consumer Recyclates, dvs. plast som har använts för sitt avsedda ändamål), i sina produkter. Den oberoende experten IVL Svenska Miljöinstitutet AB fick i uppdrag att göra en utvärdering av de olika certifieringssystem som finns tillgängliga, för att kunna styrka PCR innehållet i produkterna.

– Det var viktigt for oss att certifieringsprogrammet var produktspecifikt eftersom vi ville kunna styrka PCR-innehållet för våra kunder i den produkt de använder. Vi ville även ha en certifiering som tydligt separerar PCR från PIR (Post-Industrial Recyclates) och som är både lättillgänglig och enkel att förstå för alla våra kunder, förklarar Oskar Karlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095