23948sdkhjf

Förvärvar stark blybatteripartner

En affär inom blybatteriåtervinning ägde rum förra veckan.

Då förvärvade Vinning AB bolaget Human Factor AB och stärker därmed sitt erbjudande inom blybatteriåtervinning ytterligare. På sikt innebär förvärvet en större exportkapacitet än i nuläget. 

Bolaget Human Factor AB har fokus på blybatteriåtervinning där materialet går direkt från kunder till smältverk. Human Factor  är redan en av Vinnings avsättningskanaler idag där flera av koncernens bolag haft en nära affärsrelation under lång tid gällande blybatterier. Insamlade blybatterier säljs vidare till smältverk i Polen, Baltikum eller i Sverige för framställning av återvunnet bly. För Vinning är hållbarhet av högsta prioritet, och att kunna bidra till att enbart återvunnet bly används har stor betydelse för den totala cirkulära produktionen.

- Bolaget har byggt upp fina transportsystem till smältverk i Europa. Vi ser detta som ett strategiskt förvärv för att säkra konkurrenskraft inom bly och det känns otroligt spännande att ta hand om bolaget på ett bra sätt, helt rätt för Vinnings helhetserbjudande, säger Desmond Lindberg, vd vid Vinning AB, i ett pressmeddelande.

Human Factor har startats och drivs av George Stade.

– Jag är mycket stolt över det jag byggt upp och de hållbara transporter jag knutit an till i norra Europa för att säkerställa en bra hantering av bly. Det känns utvecklande och roligt att mitt bolag nu ingår i Vinnings koncern för att utveckla positionen ytterligare, säger George Stade.

 

Källa: pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109