23948sdkhjf

Ny bok för bättre byggåterbruk

I Återbruk av byggmaterial skannar författarna Martina Strand Nyhlin och Johanna Åfreds Sverige på återbruksprojekt.

Boken ska ge en nulägesanalys, diskutera hinder och lösningar för återbruk samt beskriva materialens potential. Målet har varit att samla så mycket infor­mation som möjligt och få fler att vilja återbruka.

I Sverige finns redan i dag många som testat att jobba med återbruk i byggprojekt och det finns goda exempel och praktiska råd från de som har arbetat med återbruk i en mängd inspirerande projekt inom bygg-och fastighetsbranschen.

Hur hamnade betong från Köpenhamns tunnelbana i golvet på ett hälsokontor i Malmö och hur återbrukas zinkplåt från ett finskt museum på ett rymdobservatorium i Onsala? I boken berättas det också om hur håldäck från hus som bombskadades i Anders Bering Breiviks terrordåd fick ett nytt liv på en akutmottagning i Oslo och hur växter som togs om hand när Handelshög­skolan i Göteborg revs blev en uppskattad återbrukspark.

Författarna Martina Strand Nyhlin och Johanna Åfreds är två av Sveriges mest återbruksengagerade byggjournalister och har mångårig erfarenhet av att bevaka byggbranschen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064