23948sdkhjf

Möjliggör cirkulär avyttring i offentlig sektor

Ett nytt cirkulärt ramavtal för möbelhantering med it-stöd gör det möjligt för offentlig sektor att dela och återbruka möbler.

I och med detta tar Adda Inköpscentral, ett företag inom Sveriges Kommuner och Regioner, ytterligare ett steg mot hållbara avtal där nyttan är tydlig och stödjer behovet hos användarna, framgår det av ett pressmeddelande.

Avtalets första del som lanseras den första mars kommer att innehålla en it-plattform som möjliggör cirkulär hantering genom delning av möbler internt i användarnas organisationer. Detta möjliggör för ett fortsatt liv för möbler som redan är inköpta inom kommuner och regioner.

- Vi har sett ett tydligt behov av att i första hand kunna omhänderta och dela med sig av de möbler som ligger i förråd till ingen nytta. Med hjälp av digitalt stöd har vi hittat en lösning som är ett första steg till att arbeta med cirkulära materialflöden och samtidigt minska inköpskostnaderna, säger Caroline Tottie, kategoriansvarig Kontor och Förbrukning på Adda Inköpscentral.

Traditionellt hanteras möbler i en linjär process som innebär att man köper nytt när behov uppstår. Med det nya ramavtalet blir processen cirkulär och det möjliggör även för mindre aktörer inom bland annat möbelrestaurering att leverera på avtal till kommuner och regioner. Avtalet ger även användarna möjlighet att köpa eller hyra begagnade möbler eller ta hjälp av inredningskonsulter för inredningsprojekt där återbruk ska ligga i fokus.

- Vi är mycket glada över att vi kan erbjuda det här avtalet och vi kommer nog se mer av it-stöd inom flera områden, säger Caroline Tottie.

Avtalets första del med it-plattformen lanseras i mars, övriga avtalsdelar i upphandlingen lanseras i april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11