23948sdkhjf

Norskt center godkänt för RecyClass-certifiering

Norner är nu ett RecyClass-certifieringsorgan och godkänt laboratorium för återvinningstestning.

– Detta kommer att stärka vår förmåga att bistå kunder i förpackningens värdekedja med utveckling, felsökning och implementering av återvinningsbara förpackningar och återvunnen plast i förpackningar, säger Ole Jan Myhre, marknadschef och förpackningskonsult.

Förpackningsindustrin har fram till nyligen fokuserat på att leverera produkter och processer med maximal effektivitet och produktskydd till mycket låg vikt. Detta har varit en framgångsrik formel för plastförpackningar, vilket gör det till ett mycket mångsidigt, prisvärt och hållbart val. Men med en växande oro för mängden plastavfall och bristen på återvinning driver både konsumenter och myndigheter på för lösningar.

– Värdekedjan för plastförpackningar, från tillverkare till slutanvändare, genomgår för närvarande en betydande förändring i sitt tänkande när det kommer till utveckling av förpackningsprodukter och teknik driven av efterfrågan på ökad återvinning, säger Ole Jan Myhre.

 RecyClass har utvecklats av och är en del av Plastics Recyclers Europe som ett verktyg för att göra konsekventa utvärderingar av återvinningsbarheten av plastförpackningar. Detta kan bedömas och certifieras genom en process för tredjepartsverifiering genom revision RecyClass har därmed blivit ett centralt godkännandeorgan i utvecklingen av återvinningsbara plastförpackningar och Norner ingår nu i detta nätverk och godkänt att utföra sådana bedömningar och revisioner.

Norners nya Polymer Exploration Center, som ligger i Porsgrunn, Norge, är ett mer än 4 500 m2 stort toppmodernt laboratoriekomplex för avancerad testning och analys av plaster.

– Norner har faciliteterna och vi inbjuder alla som söker hjälp med plastförpackningar, cirkulär ekonomi, återvinningsbarhet och återvinning att kontakta oss för en diskussion med våra experter. Laboratorierna och produktionsområdena är utformade specifikt för att arbeta med specifika kunder, vilket vi tror kommer att resultera i ännu större innovation, säger Thor Kamfjord, hållbarhetsdirektör.

Artikeln är en del av vårt tema om Omvärlden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1