23948sdkhjf

Ny extruderingslinje för hållbara tuber

Emballator Tectubes investerar tillsammans med ägaren Herenco över 80 miljoner kronor i en ny produktionslinje. Investeringen är en del i strategin att bli störst i Norden inom hållbara plasttuber tillverkade av återvunnet material.

Investeringen i en ny extruderingslinje innebär att Emballator Tectubes satsar mot framtiden. Dels genom att kunna erbjuda sina kunder fler tuber i återvunnet material, dels genom att säkra fortsatt produktion i Hjo.

– Otroligt roligt att vi gör det här och det visar på vår långsiktighet med fortsatt tillverkning i Hjo och Sverige. Det här ger fantastiska möjligheter att öka vår tillväxt och expansion, säger Tobias Lidevei, VD på Emballator Tectubes.

Den nya linjen ger Emballator nya möjligheter att tillverka plasttuber i hållbara material som biobaserade och konsumentåtervunnen (PCR) plast. Produkterna riktar sig främst mot kosmetik och livsmedel, men Emballator ser även potential att växa inom andra segment.

– Det här visar på vår vilja att bli nummer ett inom hållbarhet. Den nya linjen kommer även göra att vi kan erbjuda tryckta tuber av högsta kvalitet och växa inom flera segment. Vi är på en stor förändringsresa mot tillväxt och expansion mot framtiden, vi ställer om till hållbara lösningar och vill expandera i Europa, säger Tobias.

Investeringen på över 80 miljoner görs tillsammans med Emballators ägare Herenco och i början av mars var Herencos ägare Lovisa Hamrin och styrelsen på plats för att ta det slutgiltiga beslutet.

– Vi har gjort ett riktigt bra jobb i Tectubes enheter, att vi nu sätter den här investeringen i marknaden gör att vi kommer bli ledande i Norden på hållbara tuber. Vi framtidssäkrar inte bara Hjo och vårt företag som viktig samhällskraft och arbetsgivare utan också förpackningar för framtida generationer, säger Lovisa Hamrin, ägare och ordförande Herenco.

Den nya produktionslinjen beräknas vara på plats under det kommande året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078